Overal

In de hybride werkomgeving kunnen werknemers niet alleen op kantoor of thuis werken, maar eigenlijk vrijwel overal. Bijvoorbeeld bij een klant, op de trein of zelfs in de sportclub terwijl ze wachten op kindlief. Zo kunnen ze hun (werk)tijd maximaal benutten. Om overal productief te kunnen zijn, moeten werkgevers aandacht besteden aan een aantal belangrijke aspecten bij de aankoop van toestellen. Welke dat zijn, geven we je graag mee.

Gewicht en grootte

Een mobiel toestel moet zowel alle gewenste functies en poorten hebben als dat het zo mobiel mogelijk moet zijn, zonder een wirwar van draden.

Veiligheid

Werknemers moeten overal op een veilige manier kunnen werken zonder dat bedrijfsdata en inloggegevens voor het grijpen liggen.

Connectiviteit

Wie vrijwel overal werkt, wil op elke werkplek productief zijn. Een vlotte en veilige verbinding met documenten en apps is dan ook onmisbaar.

Gebruiksgemak

Werknemers moeten makkelijk en snel kunnen werken. Geen gedoe, gewoon de notebook openklappen, verbinding maken en werken.

De volgende stap? Het in kaart brengen van de taken die werknemers ‘overal’ uitvoeren. Op die manier kunnen ze voorzien worden van de meest gepaste tools. Iemand die bijvoorbeeld vaak reist en veel werkt met vertrouwelijke bedrijfsdata, heeft een privacy display en 5G-connectiviteit nodig. Zo vermijd je het gebruik van onveilige wifi-netwerken. Een architect die klanten bezoekt, heeft dan weer een mobiel workstation met draagbaar tweede scherm nodig om een ontwerp onderweg nog even aan te passen. En een salesmanager heeft de beste mobiele conferentieapparatuur nodig om tussen twee klantenvergaderingen vlot te overleggen.

Gecentraliseerde kracht via HP Anyware

Speciaal voor de hybride werkomgeving en om remote werknemers overal te voorzien van een naadloze werkervaring werd HP Anyware ontwikkeld. Het is de bedrijfssoftware die IT nodig heeft om individuele werknemers, maar ook teams productief te houden met veilige toegang tot al hun digitale werkplekken en dat vanaf eender welk toestel, waar dan ook. HP Anyware maakt gebruik van het PCoIP-protocol waarbij remote desktops en toepassingen aan endpoints geleverd worden. Zo wordt de kracht van elke private of publieke cloud, datacenter, edge of workstation (met Windows, Linux of MacOS) gemaximaliseerd en bezorgt het de ultieme gebruikerservaring op elk apparaat, eender waar. HP Anyware omvat dan ook heel wat voordelen; zowel voor IT als voor de gebruikers zelf.

Voordelen voor IT

 • FLEXIBILITEIT
  Ondersteunt elke mix van zowel IT-infrastructuur als netwerkinfrastructuur (geen VPN nodig), inclusief LAN, WAN, LTE of 5G, met binnenkort ondersteuning voor zero trust-architectuur.
 • VEILIGHEID
  Houdt gegevens veilig binnen jouw infrastructuur aangezien alleen schermgegevens in de vorm van pixels worden doorgegeven aan eindgebruikersapparaten.
 • SAMENWERKING
  Stelt individuele werknemers, maar ook teams in staat om samen te werken aan projecten; inclusief grote bestanden. En dat overal én vanaf elk apparaat.
 • PRODUCTIVITEIT
  Gemakkelijk te configureren, plannen, monitoren en verbindingen tot stand te brengen. Zo heeft de juiste gebruiker toegang tot de juiste machines wanneer hij of zij dat nodig heeft.

Voordelen voor gebruikers

 • FLEXIBILITEIT
  Werk vanaf elke pc, Mac, laptop, Thin Client, Zero Client of tablet met Windows, Linux, MacOS, Chrome OS, iOS of Android en sluit overal jouw favoriete randapparatuur aan.
 • VEILIGHEID
  Voorkomt op iedere werkplek (thuis, op kantoor, in een koffiebar of zelfs op vakantie) dat projecten kwijtraken, gestolen worden of dat ermee geknoeid wordt.
 • SAMENWERKING
  Maakt het mogelijk om veilig en vlot jouw scherm te delen zodat iedereen van overal kan deelnemen aan de sessie en in realtime kan samenwerken.
 • PRODUCTIVITEIT
  Geniet overal van dezelfde geweldige gebruikerservaring; of je nu werkt aan visuele effecten, gegevenssimulaties, spreadsheets of e-mails.

Werk hoe en waar je wil in de co-working space van Corda Campus

Plaatsonafhankelijk werken beperkt zich niet enkel tot thuis werken, maar eender waar. Co-working spaces zoals Corda Campus in Hasselt spelen hierop in door ruimtes aan te bieden waar je je kan terugtrekken om te werken of te vergaderen. En met de juiste technologie (lichte en krachtige notebook, draagbaar tweede scherm, compacte muis) kan je werken waar je wil.

Werk hoe en waar je wil in de co-working space van Corda Campus

Plaatsonafhankelijk werken beperkt zich niet enkel tot thuis werken, maar eender waar. Co-working spaces zoals Corda Campus in Hasselt spelen hierop in door ruimtes aan te bieden waar je je kan terugtrekken om te werken of te vergaderen. En met de juiste technologie (lichte en krachtige notebook, draagbaar tweede scherm, compacte muis) kan je werken waar je wil.

Het belang van goede audio

De allerbeste geluidskwaliteit? Daar zorgen HP en Bang & Olufsen voor. Geen storende achtergrondgeluiden – zoals een blaffende hond of dichtslaande deur – meer, maar loepzuivere audio.

Mobile Office

Mobiele werknemers willen overal productief aan de slag gaan. Ze hebben bijgevolg nood aan een licht, maar toch krachtig toestel en enkele onmisbare accessoires zoals een headset, muis …

Interessante blogartikels

Benieuwd naar meer of op zoek naar inspiratie voor jouw hybride werkomgeving? Onze blogartikels helpen je op weg.

Loading...

Bekijk ook­ … ­ ­ ­  Het kantoor­ ­ ­ |­ ­ ­ Het thuiskantoor­ ­ ­ |­ ­ ­ Producten