Het kantoor

0%
van de werknemers wereldwijd wil op een hybride manier werken en twee thuiswerkdagen afwisselen met drie kantoordagen.
0%
van de werkgevers biedt werknemers de kans om remote te werken.

Het kantoor vervult in de hybride werkomgeving een nieuwe rol: die van ontmoetingsplek. Kenniswerkers zullen er aan Activity Based Working kunnen doen en samen kunnen werken in verschillende ruimtes met de beste tools.

Connecteren

Werknemers zullen er connecteren met collega’s. Ook de HP-toestellen versterken die connectivity: je gaat er in elke ruimte vlot mee aan de slag.

Coachen

Het kantoor zal ruimte bieden om elkaar te coachen. Op die manier halen werknemers het beste uit zichzelf.

Co-creëren

Er zal samen gecreëerd worden in creatieve ruimtes die voorzien zijn van licht en de beste tools.

Communiceren

Het kantoor is dé plek om met elkaar te communiceren. Over het werk of over iets anders.

Cultuur

De moderne bedrijfscultuur is resultaatgericht. Het resultaat telt, niet de manier waarop je het bereikt.

Celebreren

Er is plaats om in een ontspannen sfeer de successen te vieren.

Candid meetings

Werknemers komen elkaar tegen aan de koffiemachine en kunnen zomaar een gesprek starten.

Concentratie

In de stille ruimtes kan er in opperste concentratie gewerkt worden.

Een andere indeling voor Activity Based Working

Omdat niet iedere activiteit dezelfde vereisten heeft, zal het hybride kantoor opgedeeld worden in verschillende zones – de zogenaamde Activity Based Workplace – waarbij iedere zone over specifieke tools en technologieën beschikt. Zo heb je de neighbourhoods en gedeelde teamzones, de hub en specialty areas. Medewerkers kunnen zo de ruimte kiezen die het beste aansluit bij de activiteit van dat ogenblik. Sterker nog, werknemers zullen hun taken gaan afstemmen op hun werkschema waarbij ze op kantoordagen meer samenwerken en brainstormen met collega’s terwijl ze zich op thuiswerkdagen gaan richten op focustaken.

Neigbourhoods

Kleinere zones per team met niet-toegewezen desks. Werknemers kiezen de desk die het beste past bij de taken die ze op dat ogenblik willen doen. Iedere neighbourhood beschikt ook over kleinere samenwerkingsruimtes om bijvoorbeeld te coachen of een one-to-one te houden.

Gedeelde teamzones

Ruimtes die door ieder team en alle werknemers gebruikt kunnen worden. We denken aan grotere meeting spaces, ruimtes voor creatie, videoconferentieruimtes, focuszones en supportzones. Het is eigenlijk de bedoeling dat er geëvolueerd wordt naar hybride vergaderruimtes die gemakkelijk aangepast kunnen worden naargelang de noden van dat moment – vergroten of verkleinen – en die een hybride manier van samenwerken ondersteunen. Zo kunnen remote werknemers mee vergaderen met collega’s die zich wel fysiek in dezelfde ruimte bevinden.

Naadloos samenwerken met HP Presence

In de hybride werkomgeving moeten werknemers vlot samen kunnen werken, ook wanneer ze niet allemaal fysiek aanwezig zijn in dezelfde ruimte. Net daar kan HP Presence bij helpen.

HP Presence is immers een vergaderoplossing die een betere manier creëert om nauwer samen te werken; ook op afstand. Zo voelen werknemers zich toch verbonden met elkaar. Dit wordt mogelijk gemaakt via baanbrekende spraak-, video- en sensortechnologieën die enerzijds geïntegreerd zijn in toestellen zoals notebooks, desktops en interactieve schermen en anderzijds beschikbaar zijn als aparte hardware bundels. Concreet brengen deze technologieën werknemers helder in beeld; ongeacht de lichtomstandigheden of hun bewegingen. Ook zorgen ze voor loepzuivere audio zodat enkel zij te horen zijn en niet hun hond of deurbel. De hoogwaardige sensoren zorgen er dan weer voor dat de vergaderzaal klaar is wanneer de werknemers dat ook zijn. Zo kan er vlot samengewerkt en vergaderd worden op een hybride manier.

Interessante blogartikels

Benieuwd naar meer of op zoek naar inspiratie voor jouw hybride werkomgeving? Onze blogartikels helpen je op weg.

 • Breid de mogelijkheden van jouw Multi Function Printer uit met HP Workpath apps
  op 8 maart 2023

  Interne workflows zijn vaak omslachtig en bijgevolg ook tijdrovend. Dat hoeft echter niet altijd zo te zijn. Jouw Multi Function Printer (MFP) bijvoorbeeld kan je helpen om bedrijfsprocessen te digitaliseren en te stroomlijnen dankzij HP Workpath apps. Benieuwd naar de voordelen van digitale workflows? We sommen ze graag even voor je op.

 • Eén toestel voor werk en privé: de voor- en nadelen op een rij
  op 21 februari 2023

  Een persoonlijke aanpak is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Iedereen is immers anders en uniek. Iedere werknemer heeft eigen taken, verantwoordelijkheden en verwachtingen. Ook op het vlak van technologie. Daarom hanteren steeds meer organisaties het COPE-principe: Company Owned, Personally Enabled. Ofwel: één toestel voor werk en privé.

 • Interview met Koen Van Beneden over hybride werken
  op 30 januari 2023

  Al enkele jaren onderzoekt HP het thema van plaatsonafhankelijk werken. Dit resulteerde in the Office of the Future: een plek waar HP informatie en adviezen verzamelt omtrent hybride werken, iets wat aan belang won toen we plots verplicht thuis moesten werken. Ook nu er geen verplichtingen omtrent thuiswerk meer zijn, blijft het aan populariteit winnen.

Bekijk ook­ … ­ ­ ­  Het thuiskantoor­ ­ ­ |­ ­ ­ Overal­ ­ ­ |­ ­ ­ Producten