Ecologische initiatieven

Het is duidelijk: HP zet zich in voor een beter klimaat. Benieuwd welke ecologische initiatieven HP zoal neemt en hoe ook jouw organisatie hier baat bij kan hebben?

Ocean-bound plastic

Jaarlijks komen er 8 miljoen ton afgedankte waterflessen en wegwerpplastic terecht in onze oceanen. HP doet er alles aan om deze schrijnende situatie om te keren. Zo gebruikten we maar liefst 1,8 miljoen kilo ocean-bound plastic om nieuwe producten te maken.

HP Planet Partners

Dit retour- en recyclageprogramma zorgt voor een eenvoudige en gemakkelijke recyclage van originele HP inkjet en LaserJet toebehoren, computerhardware (ongeacht het merk) en oplaadbare batterijen. Zo recycleren we ingeleverde producten op de juiste manier, verwerken we ze tot nieuwe producten en voorkomen we dat miljoenen tonnen afval op de vuilnisbelt belanden. Moeilijk te geloven? De cijfers liegen er niet om: dankzij dit programma recycleerden we zo al meer dan 875 miljoen originele inkt- en tonercartridges!

Dat iets op papier lezen nuttig kan zijn, begrijpen we. Dat je het liefste op een duurzame manier wil printen, begrijpen we ook. Daarom laten we je graag kennismaken met HP Instant Ink. Dat is onze duurzame oplossing voor inkt en toner. Duurzaam … hoezo?

  • Wij bezorgen jouw nieuwe cartridges bij jouw thuis. Zo hoef jij je niet te verplaatsen naar de winkel.
  • En wij? Wij kunnen zo voor minder verpakkingen én verzendingen zorgen (we leveren rechtstreeks bij jouw thuis en hoeven de cartridges dus niet eerst in een omdoos te versturen naar de winkels).
  • Bij elke levering krijg je van ons een voorgefrankeerde envelop waarin je jouw oude cartridges kan verzamelen om ze zo terug te sturen voor recyclage.

Forest First

Ook Forest First richt zich op duurzaam printen. Bij elke pagina die je print – ongeacht het papiermerk – investeert HP in het beschermen, herstellen of beheren van bossen. Dat doen we uiteraard niet alleen. We werken nauw samen met betrouwbare milieu-NGO’s die erkende experts zijn op het gebied van bosecosystemen.

Het Sustainable Forest Collaborative

In 2019 gingen we een vijfjarige samenwerking – het Sustainable Forest Collaborative – aan met het WWF en nog andere NGO’s om niet alleen 200.000 hectare bos te beheren, maar ook te beschermen én te herstellen. Tijdens deze overeenkomst doneren we $ 11 miljoen aan het WWF om twee projecten te ondersteunen. Zo wordt een deel van het bedreigde Atlantische woud in Brazilië hersteld en kunnen Chinese staatsboerderijen en bosplantages op een duurzame manier beheerd worden. Ook dragen we bij aan de wetenschappelijk gefundeerde doelstellingen voor bossen die ontwikkeld werden door het WWF. Dit biedt een leidraad voor de kwantiteit en kwaliteit van bossen die in belangrijke regio’s nodig zijn. Zo kunnen bosecosystemen hersteld en beschermd worden en bijkomstige voordelen voor mens, plant en dier gegarandeerd worden; wat ook goed is voor jouw organisatie.

Verpakking

Niet enkel proberen we onze nieuwe producten te maken met zoveel mogelijk ocean-bound plastic, ook kijken we naar de verpakking van de producten zelf. Tegen 2025 willen we zo een reductie van 75 % van de plastic wegwerpverpakkingen bereiken – in vergelijking met 2018. En of we goed op weg zijn: in 2020 behaalden we een vermindering van 19 %. Om ons doel te halen, richten we onze duurzame verpakkingsstrategie op drie gebieden:

  • Elimineren: we proberen onnodig verpakkingsmateriaal en moeilijk recycleerbare materialen zoals plastic schuim te elimineren.
  • Innoveren: we maken verpakkingen met duurzame vezels en gerecycleerde kunststoffen.
  • Circuleren: we geven de voorkeur aan materialen met een hoge gerecycleerde inhoud en gemakkelijk recycleerbare materialen die vlot kunnen circuleren.

Transport

Om de efficiëntie te verbeteren, kosten te besparen én negatieve milieueffecten te verminderen, doen we er alles aan om ons logistieke netwerk te optimaliseren. Zo consolideren we – waar mogelijk – zendingen en proberen we rechtstreeks naar klanten of lokale distributiecentra te versturen. Dat doen we het liefste per trein omdat de CO₂-uitstoot dan aanzienlijk lager is dan wanneer je per vliegtuig of boot zou vervoeren.

HP’s duurzaamheidsstrategie helpt organisaties duurzamer te ondernemen

Organisaties hebben steeds meer aandacht voor duurzaam ondernemen. Voor technologiebedrijf HP is duurzaam ondernemen allesbehalve een loze belofte. Sterker nog, het is een van de kernwaarden in het bedrijf.

Hoe verminder je de CO₂-uitstoot van je organisatie?

Om als bedrijf duurzamer te ondernemen, raden we je aan te kijken naar de CO₂-uitstoot van jouw bedrijf. Benieuwd hoe je deze kan verminderen?

HP’s ecologische geschiedenis

HP zet zich al jarenlang in voor het milieu. Dit overzicht bundelt alle inspanningen die HP leverde op dit vlak; vanaf het prille begin tot nu.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, ook in jouw organisatie dankzij de duurzaamheidsoplossingen van HP

HP erkent de noodzaak om een onderneming uit te bouwen die een blijvende en duurzame impact op de wereld heeft. Daarom biedt HP je enkele oplossingen zodat ook jouw organisatie duurzamer kan ondernemen.

Duurzaam ondernemen begint bij HP

Al meer dan 50 HP-producten worden vandaag gemaakt met ocean-bound plastic. Een mooi initiatief van HP om iets negatiefs om te zetten in iets positiefs. De beelden spreken voor zich …

Interessante blogartikels

Benieuwd naar meer of op zoek naar inspiratie voor jouw hybride werkomgeving? Onze blogartikels helpen je op weg.

Loading...

Bekijk ook­ … ­ ­ ­  Diverse en inclusieve werkcultuur­ ­ ­ |­ ­ ­ Werkstijl­ ­ ­ |­ ­ ­ Producten